Cursus innerlijk kind


In essentie is een kind puur, vrij, speels, en impulsief. Het heeft er ook alle recht toe om zo te kunnen zijn. Het is ontzettend belangrijk om de kwaliteiten van het kind naar waarde te schatten. Dan hebben we het niet alleen over 'onze' kinderen of kinderen in onze omgeving, maar zeker ook over het kind in onszelf met wie heel wat volwassenen in de loop der tijd het contact verloren. Als je weer contact kan maken met de kwaliteiten van jouw innerlijk kind schep je ruimte om bijvoorbeeld geluk, blijheid, vervulling en overvloed voor jezelf te creëren.

Vaak zijn we ons echter niet volledig bewust van onze innerlijk kind-wonden zodat het ook moeilijk is om deze los te laten. We blijven hangen in een verhaal, bijvoorbeeld het steeds weer de eigen ouders aanwijzen als zondebok van je problemen. Of het de eigen ouders verheerlijken onder het mom van: voor je ouders dien je respect te hebben of zij zullen het wel beter weten. Elk kind draagt bijzonder veel wijsheid in zich en is absoluut gelijkwaardig aan een volwassene.

In deze 2-daagse cursus gaan we aan de gang om dat innerlijk kind meer ruimte te geven in ons systeem. Dit is een praktijkgerichte en creatieve cursus. Aan de hand van intuïtief tekenen, rollenspelen, gerichte oefeningen, meditaties, enz komen er al doende steeds meer inzichten en kan er ook heling ontstaan. Het vertrekpunt is steeds ons hart. Als we vanuit de diepte van ons hart onze aan innerlijk kind-issues aangaan, kan er spelenderwijze verlichting komen. Wel is het zo dat er emoties kunnen opduiken; deze dienen in wezen als tool. Als je je emoties op een juiste en integere wijze gebruikt, kan er beweging komen in geblokkeerde energie. Er dient geen enkel oordeel te zijn op het gegeven emoties want zij horen bij het mens-zijn. Er zal alleszins een veilige ruimte gecreëerd worden zodat je naar een staat van overgave durft te gaan.Data: zaterdag 21 & zondag 22 juni 2014
Lestijden: van 10u00 tot 16u30
Locatie: De Boerderie, Einderstraat 18, 3581 Beverlo
Investering in jezelf: €195 (inclusief lunch, koffie, thee)


Voor de workshop besefte ik wel dat ik een Innerlijke Kind had, hoewel ik er heel moeilijk contact mee kon maken. Ze was boos en wilde eigenlijk niets van me weten. Dat maakte me verdrietig, want ik wilde haar zo graag troosten en met liefde omarmen. Dankzij de liefdevolle begeleiding van Vanessa heb ik tijdens de workshop een heel mooi contact met haar kunnen opbouwen. Ze is heel speels en mooi en onbezorgd zoals een kind hoort te zijn. Mijn Innerlijke Kind danst ook heel graag en ze danst op een manier zoals kinderen dat doen: vrij, zichzelf, ze trekken zich niets van iemand anders aan. Sinds de workshop heb ik een blijvend contact met haar en dat voelt bevrijdend. Ik kan nu zelf ook speels zijn, plezier maken, dansen, hardop schaterlachen en onvoorwaardelijk genieten. Dit gevoel wil ik nooit meer kwijt.

Katleen Stevens (secretariaatsmedewerker)

Door de cursus Innerlijk Kind is er heel wat zware last van mij afgevallen. Stukken van vorige generaties en oude familiepatronen die nog in mijn systeem zaten, heb ik kunnen transformeren. Al bij het begin van de tweede dag had ik veel losgelaten en kon mijn innerlijke kind naar boven komen. Ik voel me intussen als een kind dat zich geen zorgen meer maakt en alles neemt zoals het komt in het leven. Ik ben blijer, vrijer, en heb er meer vertrouwen in dat er een ‘Kracht’ is die voor me zorgt.

Marie Hélène Parthoens (gepensioneerd laborante)

© webwerk jocelis.be