Over ons


Vanessa: “Als jong meisje al wist ik dat het creëren van een liefdesrelatie en bijbehorende gezinsbedding die bij me past één van mijn voornaamste taken was in het leven. Ik heb zelf een diep respect en een grote bewondering voor de zachtheid van de liefde, voor mijn kinderen en kinderen in het algemeen, ook die ‘in’ volwassenen. Het kind staat voor mij voor het pure, zuivere, kwetsbare, blije, ware passie zonder lading...
Als journaliste kreeg ik de kans om te voelen wat ‘echt’ is en wat niet, wat werkelijk ‘klopt’ en wat een illusie is. Ik heb gemerkt dat ik nu niet anders wil dan leven vanuit kwetsbaarheid en eerlijkheid, los van wat anderen van me vinden. Het durven aangeven van grenzen als vrouw, partner, moeder, lesgever, kind maakt dat ik beter bij mezelf kan blijven.”


Gideon: “De rode draad in mijn leven is dat ik steeds in mijn hart voel wat me te doen staat. Dat was al zo toen ik als jong ventje met zware astma meermaals de grens tussen leven en dood verkende. Ik ervoer het als een bewuste keuze om te blijven leven. Dat was ook zo toen ik na mijn ingenieurstudies, waar ik de kracht en beperkingen van analytisch denken leerde, er voor koos beroepsmilitair te worden. Ik werd uitgezonden naar Afghanistan en ook daar kwam ik in aanraking met de magie van leven en dood. Opnieuw volgde ik mijn hart toen ik mijn militaire loopbaan vaarwel zei om verpleegkunde te gaan studeren. Tijdens die studie werd ik me bewust van de fysieke en psychische klachten aanwezig in de maatschappij en de weinige antwoorden die er ondanks de vooruitgang toch nog zijn. Het durven leven vanuit het hart en het nemen van verantwoordelijkheid voor elke keuze die ik maak, zorgt ervoor dat ik vitaal en energiek in het leven kan staan.”


© webwerk jocelis.be