Leve de pionier!


Tom Lescher, Hawaïaans astroloog, heerlijk zichzelf en uitmuntend in het verschaffen van inzichten betreffende deze nieuwe tijd. Ans Tros, directrice van de School voor Coaching, waait als een frisse wind door het bedrijfsleven met vernieuwende initiatieven. Olof Smit, bijzonder genezer die op een diep level met je weet te communiceren... Leve de pionier! Want hij of zij zorgt voor verandering, een nieuw bewustzijn. Een pionier is geen meeloper, wel iemand die durft te voelen, ‘out of the box’ durft te denken. Voor mij is het ook iemand die ‘echt’ zichzelf durft te zijn en daar ook voor durft te gaan staan. Iemand die lak heeft aan projecties, emoties toont en niet perfect hoeft te zijn.

Wel iemand die ten allen tijden verantwoordelijkheid neemt voor de eigen daden, en in verbinding blijft met zichzelf en anderen. Het voelt zo belangrijk om tegelijkertijd je onbevangen, open kijk niet te verliezen. Want ik geloof dat op het moment dat je denkt alles te weten, je ophoudt met leren. Je bent niet meer ontvankelijk, niet vrij en leeft vanuit het hoofd. Het is niet omdat je gezegend bent met een mooi aantal jaren dat je de wijsheid in pacht hebt, het is niet omdat je een hoog diploma hebt dat je je meer hoeft te voelen dan een ander, het is niet omdat je veel geld verdient dat je meer rechten hoort te hebben dan een ander. Dit heeft niet zoveel te maken met wie je ‘echt’ bent. Iemand die ‘echt’ is, leeft vanuit hart én ziel heeft niet de behoefte om dé waarheid te verkondigen, gelijk te hebben, macht te vergaren, rijkdom te zien als status, ...

Er was een tijd dat ik opkeek naar mensen die op deze manier in het leven staan, vanuit mijn eigen onderwaardering. Iemand met een bepaald curriculum zal het wel weten. Nu besef ik echter dat dat niet zo is, meer nog, dé waarheid bestaat niet. Er zijn verschillende waarheden en het is aan jou om te voelen waar je mee resoneert, wat je ‘echt’ raakt, wat je ‘echt’ beroert. Bewust leven betekent dat je je eigen waarheid gaandeweg ontdekt en ernaar handelt. Als je zegt: “Mijn kind gaat naar die bepaalde school omdat het makkelijk is voor de grootouder om hem of haar op te pikken”, is dat voor mij niet bewust leven want je neemt geen verantwoordelijkheid. Als je zegt: “Ik zal het wel weten want ik geef al zoveel jaar les inzake spiritualiteit”, dan heb je het voor mij niet begrepen want je staat niet meer open. Als je zegt: “Ik kies altijd de foute mannen”, zou ik mezelf afvragen: “Waarom doe ik dat dan?” Het is echt de tijd om ieder voor zich 100% verantwoordelijkheid te nemen voor elke daad, hoe ogenschijnlijk klein ook. En het is de tijd om met een open hart in het leven te staan, ook al lijk je dan kwetsbaar. Wie heeft in Godsnaam bedacht dat kwetsbaarheid zwak is? Alleszins niet de pionier. Leve de pionier!

© webwerk jocelis.be